Dario Delibašić pušten iz pritvora

Vijesti 12. jul 201909:29 > 09:31
Fena

Kantonalni sud u Sarajevu donio je 11. jula rješenje o puštanju iz pritvora Daria Delibašića, nakon čega je on pušten na slobodu, potvrđeno je Feni u tom sudu.

Kako je Feni rečeno iz Tužilaštva KS puštanje iz pritvora zatraženo je iz te institucije kao i određivanje mjera zabrane po čijem prijedlogu je Sud i postupio.

Delibašiću je tako zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta, putovanja te mu je izrečena mjera sastajanja sa određenim osobama.

“Izrečena mu je naredba da se mora povremeno javljati nadležnom državnom organu”, navode iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Delibašića, sina legendarnog bosanskohercegovačkog košarkaša Mirze Delibašića, 17. maja uhapsili su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova KS po nalogu Tužilaštva KS koje ga sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju krivičnog djela razbojništva i otmice iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Mediji su prenijeli da se Delibašić sumnjiči da je 20. aprila sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara “Mahala” u Sarajevu.

Naoružane osobe su onda u naselju Pejton na Ilidži presreli Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka, a od njega su tražili milion KM.

Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad