Begić: Nismo sa PDA u vlasti, nego sa zastupnicima koji žele da svrgnu PDA vladu

Vijesti 17. jul 201917:29 > 18:05
N1

Mislim da ćemo vidjeti puno toga novog. Ovdje je došlo do podjele između zastupnicima Skupštine i političkim subjektima. Jedni su svim silama nastojati održati aktuelnu PDA na vlasti, kazao je za N1 Zlatan Begić iz DF-a kada je riječ o formiranju vlasti u TK.

Begić je kazao da je došlo do podjele između zastupnicima kao i političkim subjektima.

“Mislim da ćemo vidjeti puno toga novog. Ovdje je došlo do podjele između zastupnicima Skupštine i političkim subjektima. Jedni su svim silama nastojati održati aktuelnu PDA na vlasti. To je jedan dio SDP-a i iznenađujuće Naše stranke koji su odmah rekli da neće u vlast, ali su zainteresovani da ostane akutelna vlada da se spriječe implementacija rezultata izbora”, kazao je Begić.

Istakao je da se PDA nije pojavila ni jučer ni prekjučer na sjednicama.

“S druge strane, drugi dio zastupnika je želio da se izborni rezultat iimplementiraju i da aktuelna PDA vlast ode sa pozicije. Nije se PDA pojavila ni jučer ni prekjučer. Riječ je o ljudima koji preko 30 godina upravljaju svim procesima u TK samo se više ne nazivaju SDA nego PDA”.

Begić ističe da DF nije ušao sa PDA u vlast.

“U svakoj stranci imate razumnih ljudi, to je upitno koliko je ko u kojoj stranci. Nismo sa PDA u vlasti, nego sa zastupnicima koji žele da svrgnu PDA vladu”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad