Delegati Doma naroda Parlamenta FBiH o rebalansu budžeta

Vijesti 18. jul 201908:02 > 08:05
N1

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) trebalo bi da danas po hitnom postupku razmatraju rebalans budžeta FBiH za ovu godinu i Prijedlog zakona o njegovom izvršenju, najavljeno je iz ovog doma.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH u utorak, 16. jula, je sa 52 glasa za, 17 protiv i četiri uzdržana usvojio rebalans budžeta i Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršenju budžeta.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je u obrazloženju poslanicima rekao da je glavni razlog za donošenje rebalansa primjena zakona o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica za šta je u ovoj godini potrebno obezbijediti 25 miliona KM, koji ovogodišnjim budžetom FBiH nisu bili planirani.

Rebalans je izrađen u skladu sa Zakonom o budžetima u FBiH, Zakonom o izvršenju budžeta FBiH za ovu godinu i revidiranim projekcijama prihoda.

Delegati Doma naroda trebalo bi da danas po hitnom postupku razmatraju i Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Predstavnički dom u utorak, 16. jula, usvojio je Prijedlog zakona o pravima boraca, a da bi zakon stupio na snagu neophodno je da ga potvrdi Dom naroda.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad