"Ne čudi da je Komšić glasao da se ide u spor sa svojom domicilnom zemljom"

Vijesti 18. jul 201921:14 > 21:24
N1

Narodna skupština RS danas se izjašnjava o Prijedlogu odluke o potvrđivanju Dodikove izjave o Zaključku o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od Republike Hrvatske, koja je, kako je Dodik naveo, veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske.

Gost reporterke Snežane Mitrović bio je novinar RTL-a Boris Mišević koji je govorio o ovoj problematici.

“U Hrvatskoj nije tajna da hrvatski član Predsjedništva realno i nije hrvatski član Predsjedništva zbog izbornog sustava BiH i čijim je glasovima izabran, tako da to ne čudi da je Komšić glasao da se ide u spor sa svojom domicilnom zemljom Hrvatskom”, kazao je Mišević i dodao:

“Mene ne čudi Dodikov stav jer je realan i racionalan, zbog čega ići u sukobe i stopirati projekt koji po meni ne smeta BiH? Po onome što ja znam, most ne smeta BiH da dobije izlaz na more. Ne vidim razlog zbog čega bi neko u BiH bio protiv toga”.

U nastavku pogledajte cijeli intervju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad