Bogunić podnijela ostavku, Vlada KS bez ministrice

Vijesti 19. jul 201914:13 > 14:17
Vlada KS

U kabinet premijera Kantona Sarajevo dostavljena je ostavka ministrice Zinete Bogunić na funkciju ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u skladu sa članom 12. Zakona o Vladi, saopćeno je danas iz kantonalne Vlade.

Pojašnjenje još uvijek nije dostupno javnosti, a u međuvremenu je ovaj događaj komentarisao kantonalni premijer Edin Forto. On je kazao da mu je žao zbog ostavke.

”Prije svega, moram reći da mi je žao zbog ostavke ministrice Bogunić. Tokom našeg zajedničkog rada, ona je bila osoba koja je svojim profesionalnim stavovima i visokim standardima u radu bila ne samo uzor ostalim u Vladi KS, uključujući i mene nego i osoba na koju sam se mogao osloniti kada mi je trebao nepristrasan savjet u oblasti obrazovanja”, rekao je Forto i dodao:

”Svjestan sam da je situacija na polju obrazovanja složena i žao mi je što je to rezultiralo ovakvom njenom odlukom. Moja dužnost kao premijera je da zaprimim ostavku ali svakako planiram razgovarati s ministricom”, poručio je premijer nakon što je danas ministrica Bogunić dostavila svoju ostavku na ministarsku funkciju.

Više detalja o promjenama u Vladi KS bit će poznato u narednim danima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad