Počela hitna sjednica Skupštine TK, poznata imena novih ministara u Vladi

Vijesti 20. jul 201910:30 > 10:32
N1

Počela je sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera na kojoj bi trebala biti imenovana nova Vlada na čijem čelu će biti Denijal Tulumović.

Imena većine budućih ministara su već poznata. Tako bi Suad Mustajbašić iz Teočaka trebao voditi Ministarstvo finansija, dok bi Srđan Mićanović iz Tuzle trebao ponovno preuzeti Ministarstvo kulture, sporta i mladih.

Fahreta Brašnjić iz Srebrenika bit će predložena za ministricu obrazovanja i nauke, a Elvir Herčinović iz Gradačca za ministra pravosuđa i uprave. Elvir Rožnjaković iz Kalesije trebalo bi da vodi Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša, a Edin Buševac iz Tuzle Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja.

Za ministricu zdravstva bit će predložena Dajana Čolić iz Lukavca, a Elvir Mujkanović iz Srebrenika za ministra za boračka pitanja. Ministar privrede trebao bi biti Asmir Hasić, dok je Admir Hrustanović iz Čelića kandidat za ministra rada, socijalne politike i povratka.

Mjesto ministra unutrašnjih TK pripast će Sulejmanu Brkiću iz Lukavca, a ministra poljoprivrede bit će Mustafa Šakić iz Gradačca.

Već je ranije mandatar Vlade TK Denijal Tulumović najavio da će njegova vlada prije svega raditi na razvoju privrede u Tuzlanskom kantonu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad