Oglasila se Vlada KS nakon protesta grupe roditelja djece s poteškoćama u razvoj

Vijesti 22. jul 201912:12 > 12:15
N1

Povodom jutrošnjih protesta grupe roditelja djece s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, Vlada Kantona Sarajevo naglašava da ova grupa ima punu njihovu pažnju, te da su za sedam mjeseci koliko su u mandatu, učinili bitno više nego su prethodni sazivi uradili za više od 20 godina.

“Imamo i znanja i volje popraviti elemente koji tište ovu skupinu i više nego što se od nas pismom i protestom tražilo. Pri tom smo i realni i iskreni oko toga što možemo učiniti odmah, kao i oko onih stavki za koje nam treba vrijeme. Vrijeme je potrebno zato što pri provedbi svake mjere ova Vlada poštuje zakone i propise. Spremni smo za nastavak otvorenog dijaloga s građanima ne samo po ovim pitanjima već o svemu što tišti naše stanovnike”, stav je Vlade Kantona Sarajevo.

VEZANE VIJESTI

I prije nego se ova grupa roditelja obratila Vladi, u Budžetu je za njihove potrebe izdvojeno 1,8 miliona konvertibilnih maraka, što je najviši iznos ikad izdvojen za njih, te je odobren cijeli niz projekata udruženja na teritoriji Kantona Sarajevo koja pružaju različite usluge ovoj kategoriji stanovništva, saopćeno je.

“Također, Vlada nije ignorisala niti jedan njihov poziv na razgovor, pozvani su da delegiraju predstavnike koji su u mogućnosti da kontinuirano učestvuju u dijalogu jer se samo zajedničkim radom mogu pronaći adekvatna i održiva rješenja. Nakon što su prije sedam dana svoje potrebe definirali kroz 20 zahtjeva, odgovor im je stigao u dogovorenom roku”, navode iz Vlade KS.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad