SDA odgovorila Konakoviću: "Primitivni napadi na direktoricu KCUS-a"

Vijesti 23. jul 201914:15 > 14:19
N1

"Predsjedavajući Skupštine i lice koje želi da bude i zakonodavna, i izvršna, i sudska vlast u KS – Elmedin Konaković, galamom u medijima, prepunom neistina, pokušava sakriti nasilje koje pokušava izvršiti nad zakonima", navodi SDA u saopćenju nakon konferencije za medije na kojoj se obratio upravo Konaković.

“Sramotna je činjenica za Kanton Sarajevo da lice poput Konakovića, koje je pod sumnjivim okolnostima “steklo” diplomu na Fakultetu sporta i tjelesnog obrazovanja, želi da bude vrhovni ekspert i autoritet za oblast visokog obrazovanja.

Konakovićevo nasilje nad zakonom potvrdila je ostavka ministrice Bogunić, kao i apelacija potpredsjednika Vlade FBiH Veska Drljače, koju je svojim potpisom podržalo i 137 akademskih profesora i eksperata u oblasti zdravstva.

Kada je ostao bez argumenata, Konaković je, uz svoj manjak znanja i višak samopouzdanja, krenuo u primitivne napade na direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović i još 137 predstavnika akademske zajednice, kao i na ministra Drljaču, te Sindikat UNSA, čime je pokazao da njemu nije problem samo SDA, već svako ko kritikuje njegove nezakonite poslove”, navodi se u saopćenju SDA.

Podsjetimo, Konaković je istakao da je smijenjena dekanesa probila budžet za milion KM da bi podijelila plate te da na fakultetu na predmetu koji mogu da rade dva čovjeka, rade 22, dobijavši tako 1.500KM za sedamnaestinu norme.

“Došlo je do smjene dekanese (Semre Čavaljuge) zbog nesavjesnog poslovanja i to je imalo i sudski epilog. Sudovi su odbili sve zahtjeve i apelacije gospođe Čavaljuge i u potpunosti legalizovali odluku rektora da bude smijenjena. Naučno nastavno vijeće nakon toga ponovo postavlja istu osobu za vršioca dužnosti”, kazao je Konaković istakavši da da prema Zakonu u slučaju razrješenja rukovodstva naučno-nastavničko vijeće treba da postavi NOVO rukovodstvo.

Detalje sa obraćanja Konakovića pročitajte OVDJE.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad