Pramod Mittal uhapšen zbog navodnog organizovanog kriminala

Vijesti 24. jul 201907:13 > 07:19
GIKIL

Generalni direktor i dva člana nadzornog odbora GIKIL-a uhapšeni su u Lukavcu zbog nezakonitog izvlačenja novca iz te kompanije.

Uhapšen je Pramod Mittal i dvojica njegovih saradnika, a izvršen je i pretres prostorija koje su koristili, kao i prostori unutar kompanije GIKIL. Uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal uz zloupotrebu položaja i ovlasti u poslovanju.

Za ova djela propisane su kazne zatvora do 45 godina. Istragom je obuhvaćen i prethodni direktor GIKIL-a, kao član organizirane kriminalne grupe. Budući da se Ganguly se nalazi u bjekstvu za njim je raspisana tjeralica.

Kako prenosi Srna, kantonalni tužilac Ćazim Serhatlić rekao je da su Mital, Daš i Batačari uhapšeni zbog sumnje da su od 2003. godine činili krivično djelo organizovani kriminal, uz zloupotrebu položaja i ovlaštenja u poslovanju.

Advokat Rifat Konjić, koji je branjenik Mitala, rekao je da je policija započela svoj dio posla koji se sastoji od pretresanja i prikupljanja dokumentacije.

On je istakao da trenutno nije upoznat sa svakom pojedinačnom radnjom koja se stavlja na teret osumnjičenima. Nije poznato na koju lokaciju su prevezeni uhapšeni u GIKIL-u.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad