Vraća li se stari sjaj bob stazi na Trebeviću? (FOTO)

Vijesti 25. jul 201908:53 > 09:02
ZOI'84

Kantonalno javno preduzeće "ZOI'84" OCS, na čelu sa direktorom Kenanom Magodom, održalo je jučer sastanak sa Senadom Omanovićem, selektorom sankaške reprezentacije BiH, predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, i Zavoda za razvoj i planiranje Kantona Sarajevo, te sa delegatom Vlade Katalonije za jugoistočnu Evropu Ericom Hauckom.

“ZOI’84 kao pravni nasljednik bob staze na Trebeviću, uz pomoć Vlade KS, upušta se u nove projekte. Zainteresiranost Vlade Katalonije za učešće je potvrda da se radi o veoma značajnom projektu. Volja sadašnje Vlade KS, a sigurni smo i Gradske uprave grada Sarajeva je da se vrati nekadašnji sjaj bob staze na Trebeviću, i uskoro bi mogla biti realizirana”, saopćeno je iz ZOI'84.

ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84
ZOI'84

Razgovaralo se o potrebnoj dokumentaciji i fazama projekta.

“Ovo je jedinstvena bob staza u svijetu, jedino je u Sarajevu staza nadomak grada sa prelijepim pogledom. Interes za ovim bi se pokazao ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u svijetu. Mi smo spremni da uz Vladu KS završimo sve ključne projekte, koji su u vlasništvu ZOI'84, a od direktnog interesa građanima Sarajeva”, istakao je Magoda.

Haucku je ovo i jedna emocionalna posjeta jer je 1992. godine bio ovdje i izgubio prijatelja novinara. Odavno je želio pomoći izgradnju no, kako kaže, tek je sad prepoznao izvanredan kadar i kvalitet u ljudima sa sastanka.

Navode da ZOI’84 priprema dobre priče.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad