Niko nije preuzeo odgovornost za bh. nebo

Vijesti 09. apr 201517:45 > 17:51
N1

Izvještaj je pokazao - zbog nemara nadležnih, Bosna i Hercegovina je ostala bez blizu 100 miliona maraka.

Predsjedavajući komisije rekao je tokom saslušanja predstavnika agencije, direkcije i ministarstva da se iz njihovih obraćanja može zaključiti da je jedino revizija pogriješila. Kaže da će izvještaj i preporuke biti poslani Predstavničkom domu državnog parlamenta i dodaje: “Ne mogu se oteti utisku da najveću odgovornost snosi Vijeće ministara BiH- i zbog nedovoljne koordinacije, a bojim se i zbog političkih različitih uticaja u Vijeću ministara”, kazao je Momčilo Novaković.

Bivši resorni ministar nije došao na saslušanje, došao je predstavnik koji je izbjegao kamere. Ostali učesnici na svako pitanje imali su odgovor prebacujući odgovornost na druge subjekte. Ko je kriv?

“BH ANSA zbog nedonošenja dokumenata i ministarstvo transporta i komunikacija u Vijeću ministara”, kazao je Đorđe Ratkovica.

U Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi tvrde da su prolongiranja rokova imala utemeljenje.

“Decidno odbijamo navode da postoje gubici od 70 miliona maraka. Agencija BH ANSA je vrlo specifična. Mi svake godine imamo izvještaj u Briselu u Eurocontrolu i svaki naš izvještaj je u potpunosti izvršen”, izjavio je  Marin Raspudić.

Više u prilogu Amira Krivošije.