Nevrijeme u Mostaru, moguće prolongiranje skokova sa Starog mosta

Vijesti 28. jul. 201915:34 > 15:37
Podijeli:
Izvor: N1

Uprkos nevremenu, kiši i vjetru koje je pogodilo Mostar u poslijepodnevnim satima - skokovi sa Starog mosta neće biti odgođeni, saopšteno je iz Kluba skakača u vodu "Mostari".

“Skokovi neće biti odgođeni. Moguće kašnjenje do 30 minuta”, napisali su na svojem Facebook pageu.

Inače – zbog velikog interesovanja, kao i svake godine, saobraćaj se na putu ka Mostaru odvija otežano. Nevolje stvara i kiša, a reporterka N1 javlja da su velike kolone automobila kilometarske.  

Tradicionalni 453. visinski skokovi sa Starog mosta, koji će okupljaju brojne skakače iz Mostara, ali i cijele regije, zakazani su za 28. juli, u Mostaru s početkom u 16 sati.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru tradicionalno su natjecanje u skokovima u vodu koje se organizira svake godine krajem jula.

Skokovi datiraju iz vremena gradnje samog mosta, ali prvi skok zabilježen je 1664. Formalno natjecanje ustanovljeno je 1968. i otad se održava svakog ljeta.

Skokovi se izvode u 2 kategorije: na noge i na glavu (lasta). U skokovima na noge poželjno je da skakač prilikom ulaska u vodu napravi što manji pljusak (štrâp) dok je u skokovima na glavu obrnuto.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i mnogi drugi sponzori.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad