MUP HNK: Dodatne policijske snage raspoređene u Neumu

Vijesti 05. avg. 201909:47 > 09:51
Podijeli:
Izvor: N1

Početkom turističke sezone u HNK povećan je priliv osoba sklonih krađama, džeparenju, provalama i ostalim oblicima kriminaliteta. Većina tih osoba, koja dođu iz cijele regije u Hercegovačko-neretvanskog kantona, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka - saopćeno je iz MUP-a HNK.

Kako piše u saopćenju policije, Policijska stanica Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest krivičnih djela teške krađe, krađe, razbojništva, ugrožavanje bezbjednosti, provale i druga krivična djela. Sva krivična djela riješena su po poznatom izvršiocu, određen dio je dokumentovan i proslijeđen nadležnom tužilaštvu a određen dio je u proceduri.

”U skladu sa zakonskim propisima u PS Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNK s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone a sve u cilju bezbjednosti turista i njihove imovine.

U cilju jačanja sistema policijskih snaga MUP-a HNK da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminaliteta, nabavljena je i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad