Gornji Vakuf: Osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja

Vijesti 05. avg 201911:09 > 11:23
Izvor: Bug.ba

Jutros je u Policijskoj stanici Gornji Vakuf Uskoplje zaprimljena prijava od osobe inicijala M.P, nastanjen u mjestu Krupa, općina Gornji Vakuf- Uskoplje, da su u toku noći na porodičnoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Kako navode iz MUP-a, na mjesto događaja su izašli policijski službenici, konstatirali da su na porodičnoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom farbom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

Sa događajem je upoznat dežurni tužitelj koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatovati da događaj najvjerovatnije ima obilježja krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju događaja, poduzimaju se odgovarajuće mjere i radnje s ciljem otkrivanja izvršilaca ovog krivičnog djela.

U nastavku pogledajte fotografije s mjesta događaja, koje je objavio portal Bug.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Izvor: Bug.ba
Izvor: Bug.ba
Izvor: Bug.ba
Izvor: Bug.ba
Izvor: Bug.ba
Izvor: Bug.ba