Uprava Aluminija o ulasku Finansijske policije: U pitanju je bio radni sastanak

Vijesti 07. aug 201914:55 > 15:01
N1

Predstavnici Financijske policije Federacije BiH boravili su jutros u Aluminiju d.d. Mostar, a s naše strane još možemo jedino potvrditi kako je u pitanju bio radni sastanak, rečeno je danas iz Aluminija za N1 povodom dolaska Finansijske policije u prostorije preduzeća.

“Naravno, za detalje je najbolje kontaktirati Financijsku policiju, jer je isključivo u njihovoj nadležnosti davanje informacija o tome što ih je zanimalo u vezi s poslovanjem Aluminija”, rečeno je iz Aluminija.

Također, objasnili su šta predstavlja interna anketa koja se provodi unutar firme Aluminij. 

VEZANE VIJESTI

“Po pitanju interne ankete unutar Aluminija, ova anketa se provodi među djelatnicima društva ALUMINIJ d.d. Mostar s ciljem prikupljanja informacija za potrebe izrade Plana restrukturiranja i realizacije Plana zbrinjavanja viška radnika. Kao što možete pretpostaviti, provođenje ove naše ankete temelji se na zaključcima sastanaka s Vladom FBiH, a sve s ciljem provođenja mjera koje se odnose na zbrinjavanje uposlenika. Stoga je cilj ove ankete definirati s jedne strane kategorije ljudi koje žele ostati raditi, kao i onaj dio djelatnika koji ne žele dalje ostati uposlenicima Aluminija. Ponuđena primanja za one koji žele ostati raditi odnose se na prvu fazu pokretanja proizvodnje. O rezultatima još ne možemo govoriti, a više detalja znat ćemo nakon rezimiranja i analize svih anketnih listića, o čemu ćemo kasnije upoznati Vladu Federacije, uposlenike Društva Aluminij i javnost”, saopćeno je iz Aluminija za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad