SDS: Sumnjamo da je požar u Energoinvestu podmetnut

Vijesti 11. aug 201910:25 > 10:28
N1

Srpska demokratska stranka sumnja da je jučerašnji požar u Energoinvestu u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala, saopćeno je danas iz ove stranke.

”U ovom požaru je izgorela najveća hala iz koje je isključena struja prije više od godinu dana i iz koje su izvučene mašine i nezakonito prodate u Zenicu.

Iako je o ovom kriminalu samo u 2019. godini podnijeto više od 7 krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, nikada nije podnijeta nijedna radnja od strane nadležnih u Republici Srpskoj kako bi zaštitili svoju imovinu, između ostalog u skupim mašinama čija je vrijednost blizu 10 miliona КM’‘, saopćeno je iz SDS-a danas.

Srpska demokratska stranka postavlja pitanje kako je moguće da požar izbije u praznoj hali iz koje su ukradene mašine u vlasništvu Vlade Republike Srpske.

Srpska demokratska stranka izražava sumnju da se radi o prikrivanju državnog kriminala koji se godinama zataškavao i zbog toga je nophodno hitno uključivanje Tužilaštva kako bi se razotkrili vinovnici ove višegodišnje pljačke”, saopćeno je.

Podsjećamo, u krugu bivše fabrike “Energoinvest-RAOP” u Istočnom Sarajevu jučer je izbio požar.

Građani koji žive u neposrednoj blizini navode da glavni plinovod protiče u blizini ove fabrike, te je zabrinutost podignuta na viši nivo.

Ranije je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić apelovao da stanovništvo koje živi u blizini te fabrike ne provodi vrijeme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posljedica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad