Mileusnić za N1: Nije potrebno političke poene zarađivati na tuđim problemima

N1

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo danas su saslušani direktor i radnici Tola Company, a u vezi sa požarom koji je u subotu zahvatio bivše preduzeće Energoinvest RAOP u Istočnom Sarajevu. Rukovodstvo ovog preduzeća čiji su radnici, kako kažu, taj dan jedini bili na mjestu događaja, odbacuje mogućnost da je požar podmetnut. Dodaju da će sanirati štetu koja je nastala.

Tola Company je prema riječima direktora Darijana Mileusnića posljednjih par mjeseci vršila kasaciju i odvoz otpadnih radnih mašina, kao sekundarne sirovine, te dodaje da je na dan požara u bivšoj fabrici Energoinvest RAOP bilo sedam-osam radnika ovog preduzeća. Ugovor su kaže Mileusnić potpisali sa Dori Group iz Banjaluke koja je u koleraciji sa Elektroinženjeringom u Istočnom Sarajevu.

Na konkretno pitanje da li je krivica na Tolinim radnicima, nakon jučerašnjih pretpostavki da je do požara došlo usljed nesrećnog slučaja, nepažnje jednog od radnika – Mileusnić pojašnjava: “Istina je da smo mi jedina kompanija koja je tu radila posao, i mi ne bježimo ni od kakvih posljedica, ni od kakvih problema. Mi ćemo, u komunikaciji sa naručiocem posla postići dogovor da to saniramo i vratimo u prvobitno stanje”.

VEZANE VIJESTI

Odbacuju sumnje političara opozicije u RS koji tvrde da je požar podmetnut.

“Jedan ministar iz RS, čini mi se da se zove Mirko Šarović, je rekao da smo mi kompanija koja je odvukla 100 šlepera željeza u Zenicu, i da smo mi kompanija koja je poznata organima gonjenja, pa bih ja rekao da nije potrebno takve političke poene zarađivati na tuđim problemima”, kaže Mileusnić, a na pitanje da li su poznati organima gonjenja odgovora: “Za deset godina našeg obitavanja u BiH nismo dobili niti jednu krivičnu prijavu”.

Kolika je šteta iz ovog preduzeća još uvijek ne znaju. Utvrdiće to kažu, nakon što se završi istraga koju vodi PU Istočno Sarajevo.

“Sam požar na početku, kada su se naši radnici vratili sa pauze, oni su odmah zvali vatrogasce. Međutim vatrogasna jednica iz Istočnog Sarajeva je relativno malog kapaciteta su poslali jedno vozilo, međutim počeli su da gase, ali to je jedno malo vozilo koje ima cirka dva kubika, tako da oni ugase vatru, dok odu da natoče novu vodu, plamen se počne širiti”, pojasnio je direktor Tola company.

Mileusnić je pojasnio da su u toku gašenja iz Tola companyja zvali poslovne partnere koji su došli sa tri cisterne i pet ljudi te dodao da su na gašenju krova bili radnici Tole koji su gasili požar.

“Insistirali smo da se zovnu vatrogasci iz FBiH, ja sad ne znam, nisam bio ovdje, ali kolege su mi rekle da su zvali komandira, ili vođu smjene ovdje u Istočnom Sarajevu gdje je on rekao: ‘Mi ćemo to sanirati’, međutim to se otelo kontroli, i tek iza 18 sati su došli vatrogasci iz Sarajeva”, zaključio je Mileusnić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad