Gnusne uvrede književnici Martini Mlinarević

Vijesti 19. avg 201907:11 > 07:14
Podijeli:
Izvor: N1

Bh. književnica Martina Mlinarević Sopta na svom Facebooku objavila je screenshotove uvreda koje su joj upućene nakon što je izbačena s programa festivala Evergreen Fest u Čitluku.

Podsjetimo, Martina Mlinarević nedavno je na svom Facebook profilu objavila vijest o tome da je promocija njene knjige “Huzur” u posljednji trenutak izbačena iz programa festivala Evergreen Fest u Čitluku. Objasnila je kako su organizatori ove manifestacije dobivali prijetnje zbog najave njenog nastupa te su odlučili da će ga otkazati.

Mlinarević je oštro poručila svima da je neće ušutkati te da će se i dalje nastaviti boriti za Hercegovinu koja je slobodna i otvorena.

Organizatori festivala naknadno su naveli kako je ona sama otkazala promociju procijenivši da bi moglo doći do incidenta nakon što su se ranije pjevači Edo Maajka i Sejo Sekson izrugivali hodočasničkom središtu Međugorju, što je izazvalo negodovanje publike, a Mlinarević im je odmah odgovorila.

U nedjelju je objavila seriju screenshotova s Facebooka u kojima ju vrijeđaju, a objavu screenshotova popratila je samo jednim emotikonom – srcem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad