Zabranjeno pripremanje hrane u Ajdinovićima, inspekcija na terenu

Vijesti 23. aug 201912:09 > 12:21
Screenshot

Danas će inspekcijsku kontrolu u SRC "Ajdinovići" obaviti kantonalna veterinarska inspekcija, a nakon što je Kantonalna sanitarna inspekcija izuzela ostatke hrane i vode, potvrđeno je za N1 iz Kantonalne inspekcije ZDK.

Naime, kako je rečeno, poslije sumnje da se više od desetero djece otrovalo hranom jer su na KCUS primljeni sa tegobama u stomaku, na teren je izašla inspektorica sa ciljem nadzora objekta.

“Odmah po prijavi, kantonalna sanitarna inspektorica je izašla na lice mjesta, s ciljem inspekcijskog nadzora u objektu. Bili su prisutni i policijski službenici PS Olovo i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Po nalogu dežurnog tužioca u ZDK, za potrebe vještačenja uzeti su uzorci hrane i vode, kao i ostali potrebni uzorci (brisevi sa radnih površina, opreme, pribora, ruku i odjeće uposlenika)”, navedeno je.

Još se dodaje da su poduzete zakonom propisane mjere i da je zabranjena prodaja i priprema hrane i pića.

“Kantonalna sanitarna inspekcija je poduzela zakonom propisane mjere, odnosno zabranila subjektu nadzora pripremu i usluživanje hrane i pića, upotrebu vode za pripremu hrane i pića iz dovoda u objektu, u kuhinji hotela i ostalim objektima gdje se priprema i uslužuje hrana i piće (grill i pizzeria), do dobijanja izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju uzoraka iz laboratorija. Danas će inspekcijsku kontrolu u ovom objektu, u okviru svoje nadležnosti, obaviti i kantonalna veterinarska inspekcija”, navedeno je iz Kantonalne inspekcije ZDK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad