Vignjević: Najbolje je glavu gurnuti u pijesak

Vijesti 15. apr 201508:32 > 08:32
N1

Gošća Novog Dana bila je Tijana Vignjević, voditeljica muzičkog ansambla Corona.

Vignjević je kazala da ansambl okupljen radi muzike i pjevanja, ali da to nije glavni faktor postojanja.

Ansambl je okupljen oko pjevanja i 23 godine se bavi pjevanjem, ali najvažniji je ljudski faktor i međusobno druženje. Mi smo za 23 godine rada odlučili da je vrijeme da izdamo vlastiti album“, kazala je ona.

O horovima i radu horova na području BiH, gošća je kazala da je horsko pjevanje popularnije u Hrvatskoj.

Horsko pjevanje je popularnije u Hrvatskoj nego kod nas, ja sam vodila mješovite horove po Sarajevu i vrlo je teško naći muške pjevače. Sve kreće od obrazovanja u osnovnim i srednjim školama i koliko se ulaže u muzičko obrazovanje“, istakla je gošća.

Srednja muzička škola obilježava godišnjicu ove godine.

Mi samo godišnjicu smo pokušali da dobijemo salu Narodnog pozorišta u Sarajevu, ali su se svi oglušili na naše zahtjeve”..

O bivšim borcima koji su jučer krenuli pred Vladu FBiH da se zapale nakon što država nije uradila ništa da im omogući dostojan život, kazala je:

To pokazuje najbolje kako se to ponašamo prema našim veteranima, prema ljudima koji su branili ovu zemlju. Jedan od njih čini mi se ima 55 godina, kao i jedan od članova Predsjedništva. Pogledajte im lica i vidjećete razliku, borac izgleda mnogo starije“.

O dešavanjima u BiH je kazala da najbolje prođu oni koji nisu svjesni šta se dešava.

Najbolje je gurnuti glavu u pijesak i ne biti svjestan šta se dešava“.

Nova inicijativa koja ukida ugovor na radnom mjestu na neodređeno vrijeme, prema mišljenju gošće, nije loša stvar.

Kada je nekome zagarantovano radno mjesto do penzije, ljudi se onda opuste i ne rade svoj posao kako treba. Sve kreće od kuće, škola i obrazovanja. Mi samo proizvodimo loše i dobre stvari“.

Ansambl Corona planira i izdati prvi CD.

“Sarađujemo sa agencijom “Gramofon” iz Sarajeva i pripremamo materijal za naš prvi CD. Koncert smo odlučili uraditi u Varešu, tamo ima jedna mala i adekvatna crkva“.