Inspekcija na terenu u centru Ajdinovići: Da li će objekat biti zapečaćen

Vijesti 30. aug 201910:14 > 10:32
Screenshot

Inspekcija ZDK danas će izaći na teren i pregledati nalaze u vezi sa sportsko-rekreativnim centrom Ajdinovići, potvrđeno je za N1.

Kako je rečeno, finalni rezultati i nalazi inspekcije javnosti će biti predstavljeni tokom dana nakon što inspekcija obavi svoj dio posla.

Također, Senad Pećanin, advokat koji zastupa SRC Ajdinovići je na terenu gdje se čeka odluka inspekcije i dalje postupanje.

Podsjećamo, inspekcijsku kontrolu u SRC “Ajdinovići” je 23. augusta obavila kantonalna veterinarska inspekcija, a nakon što je Kantonalna sanitarna inspekcija izuzela ostatke hrane i vode.

Naime, kako je rečeno, poslije sumnje da se više od desetero djece otrovalo hranom jer su na KCUS primljeni sa tegobama u stomaku, na teren je izašla inspektorica sa ciljem nadzora objekta.

“Odmah po prijavi, kantonalna sanitarna inspektorica je izašla na lice mjesta, s ciljem inspekcijskog nadzora u objektu. Bili su prisutni i policijski službenici PS Olovo i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Po nalogu dežurnog tužioca u ZDK, za potrebe vještačenja uzeti su uzorci hrane i vode, kao i ostali potrebni uzorci (brisevi sa radnih površina, opreme, pribora, ruku i odjeće uposlenika)”, navedeno je ranije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad