Grubeša: Procesuirati eventualni kriminal u Aluminiju

Vijesti 01. sep 201915:03 > 15:11
Podijeli:
Izvor: Fena

Ministar pravde BiH Josip Grubeša izjavio je kako je svaki eventualni kriminal i zlouporabe u mostarskom Aliminiju potrebno istražiti i procesuirati ako se dokažu jer BiH mora profunkcionirati kao pravna država.

“Mjerodavne pravosudne i druge institucije trebaju i moraju utvrditi odgovornost svih koji su svojim djelima i eventualnim zlouporabama doveli Aluminij do duga od 400 milijuna maraka i u konačnici do zaustavljanja proizvodnje. Svi koji su radili protiv zakona, zlouporabili položaj ili ovlasti trebaju odgovarati”, izjavio je Grubeša komentirajući stanje u Aluminiju i eventualne pravosudne odluke u budućnosti s obzirom da Tužiteljstvo istražuje određene osobe, a financijska policija provjerava poslovanje.

“Svjedoci smo da Aluminij, jedno od najvažnijih i strateških poduzeća u BiH, prolazi kroz najveću krizu od svoga postojanja. Konačno gašenje Aluminija bi imalo nesagledive posljedice za cijelo gospodarstvo BiH, a izravne štete i izvan granica zemlje”, naglasio je Grubeša.

Smatra da država mora stati iza Aluminija i pomoći mu “da se digne na noge”.

“Jedan od koraka je da se krene s jedne strane s novom stranicom i novim Aluminijem, neopterećenim problemima, s novim investitorima. A s druge da pravosuđe uključi sve relevantne i institucije i mjere i istraži sve nepravilnosti i dosadašnjem poslovanju Aluminija”, kazao je Grubeša.

“Samo tako ćemo moći svjedočiti spasu ovog važnog poduzeća i njegovoj revitalizaciji u budućnosti, nadamo se na najbolji i održiv način”, rekao je Grubeša i poručio kako se zalaže da se svaki eventualni kriminal i zlouporabe istraže i procesuiraju ako se dokažu.

“Važno je da BiH profunkcionira kao pravna država i pošalje poruku svima kako je sigurna pa između ostaloga i za buduća ulaganja. Naši pogledi moraju biti usmjereni prema budućnosti, a ne prošlosti kako je to nažalost, u BiH čest slučaj”, zaključio je ministar Grubeša, priopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad