Medijski mrak u Republici Srpskoj – totalni monopol Telekoma Srbije i Mtela

Vijesti 05. sep 201920:40 > 20:48
N1

Kompanija Mtel okončala je proces preuzimanja firme Elta-Kabel Doboj, koja je vodeći kablovski operater na prostoru Republike Srpske, piše Oslobođenje. Mtel je ovu informaciju objavio danas na Banjalučkoj berzi.

Kako javlja Oslobođenje, na osnovu zaključenih ugovora o prodaji i prenosu 100 posto udjela u društvu Elta-Kabel Doboj, izvršen je upis promjene udjela u vlasništvu u registar poslovnih subjekata, čime je Mtel a.d. Banjaluka postao vlasnik 100 posto udjela vlasništva u društvu Elta-Kabel Doboj – navodi se u informaciji.

Konkurencijsko vrijeće BiH nedavno je uslovno odobrilo Mtelu preuzimanje Elta-Kabela. Nije objašenjeno šta znači “uslovno” odobrenje. Većinski vlasnik Mtela je Telekom Srbija koji će steći nazapamćenu medijsku moć ovom dijelu BiH. Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država Srbija.

Mtel je prošle godine kupio kompanije Telrad Net Bijeljina i Blicnet Banjaluka, koje od januara ove godine posluju u njegovom sastavu.

Oslobođenje javlja da su Mtelove akvizicije dio regionalne ekspanzije Telekoma Srbija. Ova kompanija kupila je niz kablovskih operatera u Srbiji, a jača svoju poziciju u BiH i Crnoj Gori, dok pokušaj ulaska na tržište Albanije nije bio uspješan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad