Matt Field: Sramota što je Mostar jedanaest godina bez izbora

Vijesti 13. sep 201913:28 > 13:31
Podijeli:
Izvor: N1

Britansko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini u petak je u Mostaru organiziralo niz aktivnosti u okviru kojih je britanski veleposlanik Matt Field razgovor s građanima te posjetio obrazovne ustanove i nevladine udruge.

“Cijelo britansko veleposlanstvo danas je u Mostaru kako bi pokazalo svoju zainteresiranost za ovaj grad, ali i neposredno saslušalo njegove građane, kako bi se upoznali s njihovim potrebama i problemima”, kazao je britanski veleposlanik Matt Field u izjavi za novinare.

Po njegovim riječima, Velika Britanija svjesna je problema s kojima se Mostar suočava.

“Ne možemo smatrati normalnom ovu situaciju da u Mostaru jedanaest godina nema lokalnih izbora. To je sramota za demokraciju u zemlji. To je bezbroj izgubljenih prilika za ovdašnje građane”, poručio je veleposlanik Field.

U nastavku današnjih aktivnosti britanski veleposlanik posjetit će Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru gdje će s učenicima razgovarati o problemima mladih i njihovoj budućnosti te Četvrtu osnovnu školu gdje će održati interaktivni sat na engleskom jeziku.

Posjet Mostaru bit će završen večerašnjim koncertom benda Britanskog veleposlanstva u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Roslaes”. Novac prikupljen od prodaje karata bit će doniran Centru “Los Rosales”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad