Kotor Varoš: Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje da su prodavali drogu

Vijesti 17. sep 201915:18 > 15:26
Shutterstock

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga, 16./17.9.2019. godine, lišili su slobode A.K. i A.Š. obojica iz Kotor Varoša, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, saopšteno je iz banjalučkog MUPa.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, u Kotor Varoši, izvršen je pretres na dvije lokacije, a kod A.K. je pronađeno i oduzeto više pakovanja zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu upakovanu u PVC folije, više tableta, kao i drugi predmeti i sredstva namjenjeni za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.

Policijski službenici Policijkse uprave Banja Luka nastavljaju sa preduzimanjem aktivnostima usmjerenih na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka iz kojih se preradom može dobiti opojna droga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad