U zavod u Pazariću ulaze Finansijska policija, Porezna uprava FBiH i FUZIP

Vijesti 19. sep 201913:43 > 13:45
N1

Vlada Federacije BiH se, na današnjoj sjednici u Sarajevu, upoznala sa informacijom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o izvještajima upravljačkih struktura ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Parlament Federacije Bosne i Hercegovine. Rasprava o ovoj temi će biti nastavljena naredne sedmice.

Do tada, Vlada je zaključila da četiri federalna ministarstva (rada i socijalne politike, finansija, pravde i obrazivanja i nauke) koja, na osnovu člana 10. Zakona o preuzimanju prava i obaveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite u FBiH, koje vrše nadzor nad stručnim radom i zakonitošću rada zavoda, dostave izjašnjenje o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine – Pazarić.

Prema današnjoj odluci Vlade, u ovaj zavod će biti upućeni Finansijska policija, Porezna uprava FBiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove u čijem sastavu, između ostalog, djeluje i građevinska inspekcija, koje, u roku od sedam dana, svoje nalaze trebaju dostaviti Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike.

U istom roku, ovo ministarstvo treba da sačini objedinjenu infoarmaciju o tačnom činjeničnom stanju u ovoj socijalnoj ustanovi i dostaviti ga Vladi FBiH s ciljem poduzimanja daljnjih koraka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad