Konaković najavio krivičnu protiv samog sebe; Bogunić: Nemojte ni blizu mene

Vijesti 25. sep 201915:11 > 15:32
N1

Na današnjoj sjednici Skupštine KS raspravljalo se o ostavci ministrice Zinete Bogunić na mjesto ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Nakon obraćanja Bogunić, prisutnima se obratio i predsjedavajući Elmedin Konaković.

Konaković je žestoko odgovorio na optužbe Bogunić, kazavši da je njezino obraćanje najniži oblik ljudskosti koji je sreo u životu. 

Potom je uslijedila konferencija za medije predsjedavajućeg Konakovića na kojoj se pojavila i Bogunić. Konaković je kazao da će podići “krivičnu prijavu protiv samog sebe” nakon optužbi Bogunić.

Istakao je da će Narod i pravda glasati protiv ostavke, kako bi Bogunić dobila priliku da provede reforme.

Konaković je rekao da će ministrica Bogunić imati podršku, i da joj nude priliku da ostane i popravi sve “za što je tvrdila da je na nju vršen pritisak”.

“Narod i pravda glasat će protiv ostavke. Tražit ćemo da ostane”, rekao je Konaković.

Ponovio je ono što je kazao i obraćanju pred Skupštinom nakon optužbi ministrice Bogunić o tome da je rekao “da treba da leti”.

“Istina je da sam rekao da treba da leti”.

Nakon Konakovića, na konferenciji se obratila i Bogunić koja je prilikom izlaska za govornicu Konakoviću kazala “Nemojte ni blizu mene”, na šta je on uzvratio: “Sram vas bilo”.

Kako javlja reporter N1, Zvonko Komšić, Bogunić se u suzama obratila kazavši:

“Moj suprug je bio protiv toga da uđem u Vladu. Nije istina ovo što o njemu govori Elmedin Konaković”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad