Građani o najavi deportacije devet bh. građana, pripadnika ISIL-a, iz Sirije

Vijesti 09. okt 201914:40 > 14:50
N1

Pitali smo građane Sarajeva šta misle o deportaciji devet osoba osumnjičenih da su pripadnici tzv. Islamske države.

Evo šta su nam kazali:

“Neka dođu živi i zdravi. Treba li ih procesuirati? Pa normalno, svako neka odgovara za svoja djela. Da li vam smeta to što su išli da se bore na strana ratišta? Smeta, što se nije borio ovdje, ide tamo da se pravi kabadahija. A žene i djeca koja su ostali tamo? I njih treba ovamo dovesti. Šta s njima? Isto procesuirati, žena je mogla na čovjeka da utječe”;

“Nisu trebali ići ja im ne bih dao ni da se vrate. Zbog čega? Pa eto zato što su otišli. Smeta vam to što su išli tamo da se bore? Pa normalno. A šta s njihovim ženama i djecom? Njih bih vratio, njih ne bi. Kada se ovdje vrate treba li i procesuirati? Ne treba, to su naši državljani, ali nije to fer napuštati svoje i tamo se za nečije ideale boriti”;

“Mislim da nisu trebali otići, ali to su ipak naši ljudi i ako su napravili grešku oprostili smo nekima nakon rata našeg ratne zločine pa možemo i ovim ljudima”.

“Nisu trebali otići? Normalno šta će tamo. Treba li ih procesuirati sada? Ne, pustiti ih. Šta ako naprave problem? Ma ko će praviti problem, čovječe dragi, kakav problem, pod nadzor ih neki staviti i nema problema.”

Podsjećamo, Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, potvrdio je za N1 da će devet osoba osumnjičenih da su pripadnici tzv. Islamske države uskoro biti deportovano u BiH.

Međutim, zbog najnovijih dešavanja na tom području, odnosno planirane vojne akcije Turske koja bi trebala biti izvedena istočno od Eufrata, deportacija je odgođena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad