Potvrđena optužnica protiv Halilagića i Mahmutovića zbog primanja dara

Vijesti 09. okt 201915:05 > 15:07
FENA / Arhiv

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme „Smart Invest“, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Sarajevo Tower“, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Dio, prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60.000 KM oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode.

Na prijedlog Tužilaštva KS optuženima su produžene mjere zabrane i to – zabrana sastajanja s određenim osobama i redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Istovremeno, postupajući tužilac predložio je i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad