Suzana Radanović i Branislav Borenović gosti Dana uživo

Vijesti 14. okt 201913:22 > 13:26
N1

Kroz Dan uživo vodi vas Hana Sokolović.

U osnovnom sudu u Banjaluci održano saslušanje u postupku koji je pokrenut protiv Suzane Radanović, majke nastradalog Davida Dragičevića. Suzana je saslušana jer je 25. decembra prošle godine stajala na trgu Krajine sa slikom svog sina. Danas je naša gošća, uživo iz Banjaluke.

Razgovaramo i sa Branislavom Borenovićem, liderom Partije demokratskog progresa – prolaze dani, prošla i godina od izbora i dalje bez pomaka na planu formiranja Vijeća Ministara. Može li opozicija koja je formalno i vlast mjenjati stvari?

Ubistva u Bosni i Hercegovini u proteklih nekoliko mjeseci – Sarajevo, Mostar, Tuzla, žrtve u najvećoj mjeri – žene. Eskalacija nasilja, odnos društva prema mentalnom zdravlju, stigma zlostavljanja – teme su o kojima govorima u Danu uživo sa psihologinjom Mirjanom Gavrić.

Turski čelnici tvrde kako im je cilj potisnuti snage sirijskih Kurda, koje smatraju teroristima zbog njihovih veza s višedecenijskom kurdskom pobunom unutar turskih granica. Vojna akcija i nasilje u sjevernoj Siriji pojačali su, međutim, brige oko eventualnog ponovnog pojavljivanja džihadista Islamske države, prenosi agencija AP. Slobodan Šoja, diplomata, naš je gost – analiziramo potencijalne posljedice Turske vojne intervencije u Siriji.

Utakmicu protiv Finske u kojoj je Bosna i Hercegovina pokazala drugačiju energiju ali i utakmicu koja slijedi – sutra, u Grčkoj komentarišemo sa Azrom Numanović, generalnom sekretarkom kluba SFK 2000. Pričamo i o uspjehu koji je postigla ženska nogometna reprezentacija BiH.

Naš gost u komentaru društvenih mreža je Haris Dedović, urednik portala šatro.info.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad