Predsjednik Azerbejdžana: Prisustvo Dodika na Samitu od velikog značaja

Vijesti 25. okt 201908:57 > 09:03
Srna

Uoči početka 18. Samita pokreta nesvrstanih u Kongresnom centru u Bakuu, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika dočekao je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Alijev je naglasio da mu je velika čast što se Dodik odazvao pozivu za učešće na Samitu pokreta nesvrstanih, te da je njegovo prisustvo na ovom skupu od velikog značaja.

Dodik je zahvalio predsjedniku Azerbejdžana na dobrodošlici, naglasivši da je Pokret nesvrstanih od izuzetnog značaja za cijeli svijet i da je važno da se njeguju dobri odnosi država i vlada.

Samit pokreta nesvrstanih biće svečano otvoren u 10.00 sati.

Nakon otvaranja skupa i prve plenarne sjednice, u 12.30 predviđen je radni ručak za šefove delegacija, a u 14.30 počeće druga sjednica 18. Samita šefova država i vlada Pokreta nesvrstanih.

Po njenom okončanju, predviđeni su bilateralni susreti visokih zvaničnika.

Večeras u 20.00 sati predsjednik Azerbejdžana prirediće svečani prijem u čast visokih zvanica, šefova delegacija zemalja članica Pokreta nesvrstanih.

Dodik je sinoć doputovao u Baku, a na aerodromu su ga dočekali zamjenik premijera Azerbejdžana Ali Ahmed i zamjenik ministra inostranih poslova Nadir Huseinov koji su mu poželjeli dobrodošilicu.

Predstavnici Vlade Azerbejdžana istakli su da je Dodik veoma važan gost na ovogodišnjem Samitu pokreta nesvrstanih.

Dodik je zahvalio predstavnicima Vlade Azerbejdžana na dočeku, kao i na dosadašnjoj saradnji i prijateljskom odnosu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad