Duraković: Vlada Kantona Sarajevo – primjer dobre upravljačke prakse

Vijesti 25. okt 201909:11 > 12:03
N1

Jasna Duraković, SBB-ova zastupnica u Skupštini KS, u jutarnjem programu N1 televizije govorila je o komuniciranju u poslovnom okruženju, ali i u političkom. Istakla je da su dobro harmonizirani odnosi unutar kuće - ključ za sjajne rezultete.

Da je u bh. politici dobro biti drzak, svađati se na sjednicama i voditi oštru verbalnu politiku potvrdila je Duraković govoreći za N1.

“To je naša ustaljena matrica, prisutna već 25 godina”, kazala je.

Primjer dobrih odnosa “u kući” vidi u trenutnoj vlasti u Kantonu Sarajevo:

“Moram navesti primjer Vlade KS koja je primjer dobre upravljačke prakse, da smo mi šest stranaka okupljeni oko zajedničkih interesa, da društveno i politički mijenjamo tu matricu ponašanja. Bez obzira na privatnu konflikte i nesuglasice, prepreke ideološke prirode se prevazilaze. Pokazujemo svakodnevno. Čak je američki Senat ocjenio to kao primjer dobre prakse. Prvi put se dešava da se jedna lokalna jedinica uprave ocjenjuje kao tako pozitivna, znači da je evidentno da imamo dobre rezultate tako da i oni najstroži kritičari moraju dati priznanje.”

Kazala je kako ovakvu vrstu otvorenosti i kompromis koji postoji unutar “šestorke” moramo vidjeti unutar bilo kog ambijenta u državi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad