Skaka u Varšavi: Učinili smo našu zemlju ponosnom

Vijesti 26. okt 201916:28 > 16:29
N1

U Varšavi se jučer i danas održava 48. Generalna skupština Evropskog olimpijskog komiteta u sklopu koje se podnose finalni izvještaji za EYOF 2019.

“Okončali smo posljednje obaveze prema Evropskom olimpijskom komitetu. Pohvale za naš rad stižu sa svih strana, a 50 zemalja je prihvatilo izvještaj. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni jer sada možemo sublimirati profesionalne stavove najveće internacionalne instance koja ima pravo ocijeniti naš rad. Organizacijom EYOF-a, dobili smo novi ugled i otvorili vrata za naredne događaje”, istakao je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Dodaje da je Olimpijski komitet BiH na čelu sa Izetom Rađom, potpredsjednicima Sinišom Kisićem i Marijanom Kvesićem, generalnim sekretarom Saidom Fazlagićem, te svim članovima, posebno doprinio ovakvom razvoju, te da je Bosna i Hercegovina prezentirala svoju cjelovitost na zdravim osnovama sportskog duha.

Na Generalnoj skupštini obratili su se i predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta, Janez Kocijančič, te predsjednik Koordinacijske komisije EYOF-a, Jozef Liba, koji su naglasili da je EYOF 2019 uz odličnu organizaciju, poslao snažnu poruku sa ovih prostora.

Prema riječima Kocijančiča, to je jedan od najznačajnijih bh. projekata koji nije samo najveće sportsko takmičenje od Zimskih olimpijskih igara 1984., već i izvanredna platforma za zbližavanje ljudi i jačanje sportskog sistema naše zemlje.

“Sarajevo i cijela Bosna i Hercegovina imaju svijetlu budućnost. Ta budućnost je u rukama mlade generacije”, istakao je.

“Čestitke stižu od relevantnih, sposobnih i znalački orijentiranih. To nas izdvaja. Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo osvojili su veliki aplauz olimpijske porodice”, dodao je Skaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad