Sanela Dujković novo lice N1 televizije

Vijesti 29. okt 201921:04 > 30. okt 2019 07:31
N1

Najgledanija news televizija u regiji i najpopularniji kablovski kanal u BiH nastavlja nizati uspješne rezultate i širiti svoj tim. N1 televizija uskoro će ojačati programsku šemu novim atraktivnim sadržajima, a u šestu godinu emitiranja ući će bogatija za još jedno iskusno novinarsko ime. Redakciji N1, koja je postavila nove medijske standarde i koja je u proteklih pet godina osvojila niz domaćih i međunarodnih nagrada, pridružuje se poznato TV lice i PR ekspertica Sanela Dujković.

Sanela se vraća svojoj prvoj profesionalnoj ljubavi – televiziji i napušta Graničnu policiju BiH, čija je glasnogovornica bila posljednjih nekoliko godina. Na N1 će imati producentsko/voditeljski angažman i postat će dio timova koji pripremaju i vode “Novi dan” i “Dan uživo”.

“N1 je zbog jedinstvenosti i kvaliteta izazov za svakog profesionalca i za mene prvi izbor onoga trenutka kad sam osjetila da mi je potrebna korjenita poslovna promjena. Mada mi je televizija ‘domaći teren’ nanovo sam oduševljena energijom, dinamikom rada, unaprijeđenim tehničkim segmentima produkcije, konceptom regionalnog news programa i općenito uvjetima na N1. To istovremeno povećava odgovornost za final koji ću producirati i prezentirati gledateljima, zbog čega slijede užurbane pripreme za prve emisije kojima se istinski radujem”, istaknula je diplomirana žurnalistica Sanela Dujković, koja je novinarsku karijeru započela prije 18 godina na Federalnoj televiziji radeći kao voditeljica i novinarka jutarnjeg programa.

Direktor N1 u Bosni i Hercegovini AmirZukić ukazao je kako ova medijska multiplatforma ima uigranu ekipu, ali da širenje programa zahtijeva nove ljude.

“Želim dobrodošlicu Saneli u naš pažljivo birani tim i drago mi je da se nakon toliko godina vraća tamo gdje pripada, a to je televizija. Uvjeren sam da će svojim iskustvom, energijom i zalaganjem dodatno doprinijeti kvalitetu programa naše kuće. Mi ćemo joj na N1 pružiti priliku da pokaže najbolje od sebe i da nastavi razvijati svoju uspješnu karijeru. Povjerenje publike, visoki rejtinzi gledanosti i nagrade koje smo dobili obavezuju nas da budemo još bolji, tako da se pri izboru novih uposlenika vodimo pravilom da na N1 mogu raditi samo dokazani profesionalci, a to Sanela Dujković sigurno jeste”, rekao je direktor sarajevskog centra CNN-ovog partnera za regiju AmirZukić.

N1 ima potpisan partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 program proizvodi u tri ravnopravna centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

N1 posluje u okviru kompanije United Media koja je najveća medijska kompanija u ovom dijelu Evrope i u svom portfoliju ima više od 30 televizijskih kanala, a medju njima su i televizije sa nacionalnom frekvencijom u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Najkvalitetniji sadržaji, koji uključuju informativne, sportske i dječije sadržaje na kanalima N1, Nova, Sport Klub i Pikaboo, kao i serije iz sopstvene produkcije, emitiraju se na tržištu od 20 miliona ljudi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad