SMS prevarama zaradili 120.000KM pa trošili u sportskoj kladionici

Vijesti 05. nov 201914:15 > 14:18
Izvor: Pixabay

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv osoba čiji su inicijali S.P, B.Š. i D.N. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela prevara i kompjuterska prevara.

“Navedena lica osumnjičena su da su prevarom pribavili oko 120.000 KM”, izjavila je načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

Prema njenim riječima, oni se sumnjiče da su od novembra 2011. godine do februara ove godine u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, putem telefona i društvenih mreža lažno se predstavljala kao lica kojima je potrebna novčana pomoć, te na taj način dovela u zabludu veći broj fizičkih lica da izvrše kupovinu i slanje SMS dopuna.

“Na ovaj način, većem broju fizičkih lica, nanesena je šteta od oko 152.000 KM, dok su osumnjičena lica za sebe pribavila protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 120.000 KM”, naglasila je Miljanovićeva.

U februaru ove godine iz MUP-a RS saopšteno je da su ove osobe, navodeći njihove inicijale, uhapšene zbog sumnje da su od marta 2016. godine do hapšenja koristili oko 300 telefonskih brojeva i više lažnih profila kreiranih na društvenoj mreži Facebook, te se slanjem SMS poruka i poruka putem mesindžera lažno predstavljali kao osobe poznate oštećenim.

Od njih su tražili uplatu dopuna na SIM kartice od dvije do 50 KM. Osumnjičeni su nakon uplata taj novac koristili kako bi uplatili online klađenje u sportskoj kladionici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad