Čerkuč: Zamislite što bi bilo da dođe 50.000 migranata, tek onda bi bio show

Vijesti 06. nov 201910:08 > 10:16
N1

Mostarski novinar Boris Čerkuč komentirao je aktualne događaje u Novom danu u rubrici PRESS. Osvrnuo se na jučerašnju nereću u kojoj je smrtno stradala jedna žena u Nedžarićima. Komentirao je sigurnost društva BiH zbog sve češćih zločina.

“Dojam da smo nesigurno društvo prepuno pljački i razbojništva još uvijek je samo dojam, imao sam priliku prije 3 mjeseca biti u arhivi novina od ‘21. do ‘91. godine i crna kronika je uvijek bila puna, a nije bilo toliko medija kao danas”, kazao je Čerkuć.

Istaknuo je stanje u društvu koje nije mjerljivo sa onim u socijalizmu, a danas, kako kaže Čerkuć, BiH ne sadrži sve osnovne elemente društva.

“Balkan je jedan veliki propuh za migrante, EU trideset godina ne zna što će s nama, uvijek nam pričaju istu priču i obećavaju te šalju razne ekipe da poprave stvari”, dodao je kazavši da je EU najviše kriva što bilo tko ulazi na Balkan.

Stanje s migrantima je bila jedna od tema, koju je opisao kao pokazatelj stava bh. društva koje se još uvijek ogleda u poslijeratnom duhu.

“Gledamo na migrante kao da su došli tu da razvale naš način života, a država nema novca koji bi se nosila s njima. Ne vidim jasan državni plan, zamislite što bi bilo da dođe 50.000 migranata, tek onda bi bio show.”

U emisiji je aktualna tema bila i deminiranje minskih polja. “Znam kakav je to riskantan posao i s kakvim primanjima, a znam i za malverzacije koje se rade na minskim poljima”, komentirao je Čerkuć.

Prvo bi, kako je rekao, mine trebali počistiti pa onda pričati o drugim stvarima u bh. društvu.

Dodao je kako reprezentacija BiH ima polovične šanse na kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad