SDA Visoko poručila Amri Babić: Gradonačelnica više nećeš i ne možeš biti

Vijesti 06. nov 201915:12 > 15:18
N1

SDA Visoko se oglasila saopćenjem za javnost u kojem se referirala na izjave gradonačelnice Amre Babić koja je za N1 u Novom danu objasnila svoje razloga istupanja iz stranke.

“Čim sam osjetila prve pokušaje manipulacije ja sam rekla da tako ne može, da tako nećemo raditi. Ja želim da budem dio jedne političke organizacije, ali želim da radim zakonito i skladu sa mojim moralnim principima. Pošto se tu nismo baš pronašli, ja sam morala napustiti SDA”, pojasnila je Babić kazavši da je njezin posao “život ljudi” i da se ne bavi velikom politikom.

Iz SDA Visoko su reagovali kazavši da se itekako bavi “velikom politikom”.

“Itekako se gradonačelnica i nezavisna kandidatkinja bavi kako kaže “velikom politikom”.

Sporazumom koji je potpisala i kojeg ukiva u zvijezde, na velika vrata je uvela simpatizere ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića u naše Visoko. Ono što nije pošlo za rukom Vojsci RS-a, uspjelo je Amri Babić.

Zar je tako bilo teško tražiti od kolegica načelnica da ne podržavaju presuđene ratne zločince? Ili je to, očigledno je, gradonačelnici i nezavisnoj kandidatkinji Amri Babić postalo svejedno. Šta to Visoko i Bosna i Hercegovina dobija ovim Sporazumom? Da poštovatelji ratnih zločina nad građanima ove zemlje dobiju još veću pažnju i zasluge?

Prije neki dan cjelokupna tvoja politika, nepotizam koji provodiš i napadi na slobodu i medije doživjeli su krah i osudu. Presuđeno ti je na drugostepenom sudu.

Zar si tako nisko pala da nakon toga pokušavaš zataškati ovaj svoj poraz, okretanjem vode na svoj mlin i na ovakav sraman način”, navode i dodaju:

“Ovaj “Sporuzum” koji si donijela u Visoko je čaša koju nije trebalo prelijevati. Naš dug prema šehidima i palim borcima Visokog i Bosne i Hercegovine je puno veći nego što misliš. Preko ovoga ti narod neće preći. Ako si ti zaboravila, narod nije. Ti više gradonačelnica Visokog ne možeš i nećeš biti. Visoko zaslužuje i može puno, puno, bolje!”, navodi se u saopćenju SDA Visoko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad