Arijana Memić o nalazu vještaka: Nemamo nikakvih informacija

Vijesti 15. nov 201909:58 > 10:00
N1

Kantonalni sud u Sarajevu zaprimio je dugo očekivani nalaz tima vještaka saobraćajne i medicinske struke koji su radili rekonstrukciju događaja kako bi utvrdili da li je bilo saobraćajne nesreće i kako je Dženan Memić stradao. Nalaz će biti prezentovan na ročištu danas .

Kako je javila reporterka N1, veliko je interesovanje građana za ovo ročište, a prisutni su i članovi porodice
Memić.

Arijana Memić je u izjavi za N1 podsjetila da se na današnji dan navršava tri godine i devet mjeseci od ubistva njenog brata Dženana Memića.

“Mi se toliko dugo borimo da dokažemo da je Dženan ubijen, da nije nastradao u saobraćajnoj nesreći”, kazala je Memić i dodala kako njena proodica nije upoznata sa nalazima vještaka koji će biti predočeni danas.

“Nemam nikakvih informacija niti nas je iko obavijestio kakvi će biti nalazi. Vodim se riječima moga oca da ima uvijek poštenih i časnih ljudi. Jedan od njih je vještak Mirsad Kulović koji je tvrdio da ne postoji nikakav dokaz iz kojeg bi se moglo zaključiti da je Dženan nastradao u saobraćajnoj nesreći”, istakla je ona.

Memić je još dodala kako će se ona i njena porodica nastaviti boriti…

“Vrhovni sud se ogriješio od nas nakon što je oborio presudu da je Dženan ubijen. Ponovila bih riječi bivše tužiteljice Dalide Burzić kako komenatrisanje nije za ulice nego za sudnice. Sačekat ćemo i vidjeti šta će nam reći. Mi se nismo umorili i poručujemo Alisi Mutap, koju smatramo odogovrnom za ubistvo, da ćemo istrajati sve dok ona i drugi odogovorni ne budu izvedeni pred lice pravde”, zaključila je Arijana Memić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad