MUP KS nakon objave fotografija iz Zavoda Pazarić: Obaviješten tužilac

Vijesti 20. nov 201917:06 > 17:09
N1

Nakon što su danas objavljene fotografije i informacije iz Zavoda u Pazariću, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su odmah o tome upoznali dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je dao određene upute policijskim službenicima ove Uprave, saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako je saopćeno, više informacija o navedenom slučaju i datim uputama u ovom trenutku ne mogu kazati.

Podsjećamo, na današnjoj pres-konferenciji u Predstavničkom domu PFBiH zastupnica Ćudić prezentirala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Na fotografijama koje je dostavila medijima vidi se kako su djeca vezana za namještaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa, mnoga djeca u takvom položaju provode veći dio dana i čitavu noć, te su zbog takvog tretmana kod njih zabilježene fizičke povrede i pogoršano psihičko stanje.

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću Redžep Salić oglasio se nakon što je Ćudić objavila fotografije tretmana djece u ovom Zavodu. Salić je kazao da su fotografije atak na rad Zavoda i osoblja koje se brine o djeci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad