Aleksandra Pandurević: Reformski dokument BiH ima četiri ključne stvari

Vijesti 21. nov 201907:15 > 07:27
N1

Aleksandra Pandurević, bivša državna parlamentarka i dugogodišnja članica Srpske demokratske stranke, na svom Twitter profilu komentarisala je dogovoreni Program reformi BiH poručivši da ovaj dokument ima četiri ključne stvari.

Kako je napisala Pandurević, radi se o sljedećim detaljima: ne pominje se vojna neutralnost, isključuju se niži nivoi vlasti iz odlučivanja o NATO pitanjima, i odlučuje samo nivo BiH, reforma odbrane u skladu sa NATO standardima, reforma bezbjednosti- stvaranje funkcionalnije policije.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici održanoj u utorak u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara za sastav Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Dokument, podsjećamo, još uvijek nije dostupan javnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad