PDP pozvao na donošenje Zakona o danu Republike Srpske: Istorijsko poniženje

Vijesti 03. dec 201917:25 > 17:29
N1

Partija demokratskog progresa (PDP) pozvala je predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović, premijera RS Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića da donesu Zakon o danu Reublike Srpske jer su to, kako su kazali iz PDP-a, i najavili nakon odluke Ustavnog suda BiH kojim je 9. januar kao dan RS proglašen neustavnim.

Proslavljanje još jednog 9. januara bez Zakona o danu RS nazvali su istorijskim poniženjem “koje je građanima Srpske servirala vladajuća koalicija”.

Nedonošenje odluke o danu RS, kazali su, kako je dokaz koliko je vladajućoj koaliciji stalo do interesa RS:

“Kada se i zašto ova tema izgubila sa dnevnog reda u SNSD-u? Da li su NATO put i povećanje PDV-a jači od Dana Republike Srpske? Izgleda da jesu. Da li je koalicionim sporazumom Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Komšića Narodnoj skupštini Republike Srpske zabranjeno da diskutuje i o Danu Republike Srpske? Izgleda da jeste”, stoji u saopštenju PDP-a.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine 29. marta je proglasio neustavnom odredbu o 9. januaru kao danu RS, ali je predsjednica RS Željka Cvijanović predsjedavala jučer prvom sjednicom Organizacionog odbora za proslavu dana RS 2020. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad