Preko hiljadu studenata na ulicama Sarajeva pozvali na odgovornost

Vijesti 04. dec 201914:33 > 14:37
N1

Mirna protestna šetnja studenata Farmaceutskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih nauka završena je. Šetnji je prisustvovalo preko 1.000 studenata, a njihovi zahtjevi su: odgovornost krivaca za neodržavanje nastave, te učestvovanje u pravljenju plana za nadoknadu nastave na ovim fakultetima.

Protestna šetnja krenula je u pet minuta do 12 sati od Rektorata Univerziteta u Sarajevo, a završena u 14 sati ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Nastava na fakultetima iz grupe medicinskih nauka u Sarajevu nije održavana prethodnih 40 dana, kako se to ne bi ponovilo na ulice su izašli upravo studenti uz podršku profesora.

VEZANE VIJESTI

Istaknuli su kako nisu dobili formalno pravnu odluku o uspostavi nastave, pozvali na odgovornost, te zatražili uključenost studenata u dogovor o nadoknadi nastave.

Na transparentima koje su nosili pisalo je kako žele osnovno pravo na obrazovanje, te su ilustrovani razgovori u kojima poručuju da studentima ne dozvoljavaju da uče.

Sinoć je nakon najave studenata da će održati protestnu šetnju, stiglo i saopštenje za javnost Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta u Sarajevu koji su poručili da će nastava danas biti nastavljena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad