Brčaci traže maksimalnu kaznu za ubice Zejčirovića

Vijesti 08. dec 201912:26 > 12:31
Srna

Grupa građana okupila se danas u brčanskom naselju Ilićka tražeći od pravosuđa distrikta maksimalnu kaznu za ubice Edina Zejćirovića iz Čelića.

Jedan od organizatora skupa Hariz Redžić rekao je novinarima da mu je Zejćirović bio prijatelj i da želi da se pravda istjera na vidjelo, a počinici ubistva najstrožije kazne.

“Šokiran sam onim što se desilo Edinu. Imam troje djece, stavljam se u položaj njegovih roditelja. Strašno je to što mu se desilo. Pratićemo proces suđenja”, rekao je Redžić.

On je putem društvene mreže Facebook pozvao građane na današnje mirno okupljanje.

Sa poligona na Ilićki, gdje su se mirno okupili, građani su otišli na saharanu Zejćiroviću koja će biti obavljena danas u 12.00 časova u selu Ratkovići kod Čelića.

Ranije je objavljeno da je tijelo tridesetogodišnjeg Edina Zejćirovića pronađeno na lokalitetu Vučilovac dvadest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Trojica muškaraca, osumnjičenih za otmicu i svirepo ubistvo, uhapšena su i njima je određen jednomjesečni pritvor.

Pritvor je određen za Suana Halilovića /40/, Nihada Hukića /26/ i Suvada Djedovića /22/. Intenzivno se traga za Samidom Šabanovićem koji je, navodno, pobjegao u Njemačku.

Zejćirović je posljednji kontakt s roditeljima imao 17. novembra, od kada mu se izgubio svaki trag. Sve do srijede brat Kenan i njegovi roditelji vjerovali su da je živ, ali su dobili obavještenje da je ubijen i bačen u Savu.

Počinioci ubistva snimali su mobilnim telefonom posljednje trenutke života svoje žrtve. Na snimku, koji se pojavio u medijima, prikazano je fizičko i verbalno maltretiranje mladića.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić pohvalio je juče dobro rukovođenje i angažman pripadnika brčanske Policije na otkrivanju i privođenju osumnjičenih za brutalno ubistvo Edina Zejćirovića iz Čelića.

Milić je rekao da su detalji mučenja i ubistva Zejćirovića, koji su kroz video materijal dospjeli u javnost, uznemirili ne samo građane Brčkog, već sve u BiH, pa i šire.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad