Policija i danas dovozi migrante na Vučjak (VIDEO)

Vijesti 09. dec 201909:48 > 10:03
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i danas dovoze migrante u neuslovni kamp Vučjak kod Bihaća.

Kako javlja reporter N1 Semir Mustafić, policijski kombi je i danas dovukao grupu migranata u ovaj kamp za koji je najavljeno da će se zatvoriti, no datum zatvaranja i izmještanja migranata još nije potvrđen. Sudeći po snimku, to se neće desiti ni narednih dana.

Nadležni su kazali kako se priprema kasarna u Blažuju za smještaj migranata iz Vučjaka, no nije potvrđeno kada će to biti završeno, odnosno kada će biti smješteni u novoopremljenoj kasarni kod Sarajeva.

Također, sinoć je za N1 Peter Van der Auweraert, šef misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH, kazao kako sutra, odnosno danas, neće doći do izmještanja migranata iz kampa Vučjak.

Kada će do toga doći, još uvijek nemam zvaničnu informaciju“, kazao je.  

Podsjetimo, tokom prošle sedmice komesarka za ljudska prava u Vijeću Evrope Dunja Mijatović posjetila je Vučjak te poručila kako je bila šokirana onim što je vidjela u tom improvizovanom i neuslovnom kampu kod Bihaća.

Migranti se griju tako što pale vatru ispred šatora, a u nastavku pogledajte i nekoliko fotografija trenutne situacije u Vučjaku.

N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad