Pavić o Aćimoviću: To pitanje više nećemo stavljati na dnevni red

Vijesti 14. dec 201908:15 > 08:18
N1

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je jučer da je DNS u ponedjeljak na sjednicama Kolegijuma i Predsjedništva donio odluku o svom kandidatu za Savjet ministara BiH.

“To pitanje više nećemo stavljati na dnevni red i očekujemo od koalicionih partnera da prihvate ono što je rekao DNS, a ne pojedinci iz DNS-a”, rekao je Pavić Srni.

Nakon što je odlučeno da će Draško Aćimović biti DNS-ov kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda “ostalih”, uslijedile su mnogobrojne reakcije iz SNSD-a, ali i pojedinaca iz DNS-a koji se protive ovakvoj odluci organa stranke.

Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavljeno je ime još jednog kandidata iz DNS-a iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, a riječ o Mlađenu Božoviću, Crnogorcu iz Istočne Ilidže.

“Poslije ovoga sve znate. Dobili smo danas još jedan prijedlog koji je potpisao član DNS-a Nenad Nešić što mene dovodi u veoma neugodnu situaciju. Očekujem da do ponedjeljka DNS utvrdi jedinstven prijedlog za kandidata iz reda ostalih, što podrazumijeva i Nešićev stav jer ima pravo glasa”, rekao je Zoran Tegeltija jučer.

Nešić je potvrdio da je predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavio ime Mlađena Božovića, kandidata ove partije iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

“Ovaj prijedlog sam uputio, jer sam siguran da će Mlađen Božović dostojanstveno predstavljati Republiku Srpsku s obzirom na činjenicu da živi u Republici Srpskoj za razliku od ‘Italijana’ Draška Aćimovića za kojeg niko ne zna ni gdje živi, ni gdje radi, ni kojoj nacionalnosti pripada”, rekao je Nešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad