Jasmin Mešković u pratnji policije stigao u Sarajevo

Vijesti 16. dec 201912:52 > 12:58
N1

Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH, u pratnji pripadnika Federalne uprave stigao je u Sarajevo. On je jedan od osumnjičenih u predmetu "Memori" zbog udruživanja radi činjenja krivičnog djela zlupotrebe položaja.

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije rano jutros započeli su realizaciju akcije kodnog naziva “Memori”, zbog kaznenog djela udruživanja radi činjenja kaznenog djela ili zloupotreba položaja ili ovlaštenja, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Istakla je da su u toku pretresi na više lokacija, u Sarajevu, Tuzli i Mostaru te da se između ostalog pretresa Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida.

Iz Tužilaštva su naveli da se šest osoba koje su pod istragom – sumnjiče se da su od jula 2017. godine štampali duple karte za Muzeje protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe.

Jasmin Mešković rođen je 1967. godine u Čeliću. Bio je zatočenik logora u Sremskoj Mitrovici u Srbiji 1992. godine. Na čelu je Saveza logoraša BiH od 2013. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad