Čubrilović: Sloboda medija je odraz stepena razvoja društva

Vijesti 02. maj 201514:13 > 14:18
morgueFile

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ukazao je da sloboda medija i argumentovano iznošenje mišljenja predstavljaju odraz stepena društvenog razvoja i ukupne civilizacije, te da je sloboda govora veoma važna na putu evropskih integracija Republike Srpske i BiH.

Sloboda medija i govora jedna je od najvažnijih tekovina parlamentarne demokratije i poštivanja osnovnih ljudskih prava i zato je veoma važno da Republika Srpska i BiH omoguće nesmetan rad medija, u skladu sa etičkim i drugim profesionalnim standardima”, istakao je Čubrilović.

On je naglasio da Narodna skupština Republike Srpske podržava slobodu medija i nesmetano iznošenje mišljenja, u skladu sa profesionalnim principima nezavisnog novinarstva, poštujući najviše standarde koje su ustanovili Generalna skupština UN, Evropska unija, Savjet Evrope i OEBS.

U čestitki zaposlenima u medijima u Srpskoj i BiH povodom predstojećeg Međunarodnog dana slobode medija – 3. maja, Čubrilović je izrazio želju da poboljšaju svoj materijalni, profesionalni i ukupan društveni položaj.

On je naglasio da će Narodna skupština Republike Srpske i ubuduće biti otvorena za javnost, akademsku zajednicu, nevladina udruženja, medije i sve one koji su zainteresovani za uspješniji rad parlamenta i narodnih poslanika.

Čubrilović je čestitku uputio novinarima, fotoreporterima, snimateljima, urednicima i svim zaposlenima u medijskim kućama u Republici Srpskoj i BiH.