Broj 1411 pozvan 38.835 puta, prikupljeno više od 1.170.000 KM

Vijesti 23. dec. 201907:56 > 08:00
Podijeli:
Izvor: Srna

U Banjaluci je sinoć održano donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", pod visokom pokroviteljstvom predsjednice entiteta Republika Srpska Željke Cvijanović, a do sada je uplatama na račun posebnih namjena prikupljeno 1.165.480 KM za izgradnju dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Pozivima na humanitarni broj 1411 prikupljeno 36.470 KM.

Najveću donaciju od 250.000 eura uplatila je Vlade Srbije, dok je Vlada RS obezbijedila 100.000 KM.

Donatorskoj večeri prisustvovali su predsjednica RS Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, entitetski premijer Radovan Višković, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, ministri u vladama RS i Srbije, te predstavnici privrednog i kulturnog života entiteta i Srbije.

Partneri predsjednice RS u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji bili su mladi umjetnici, talentovana djeca iz različitih krajeva RS, koji su se umjetničkim performansom uključili u obezbjeđivanju pomoći za svoje drugare.

Do 31. decembra biće aktivan i humanitarni broj 1411 posredstvom kojeg će građani moći da učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je kod Komercijalne banke Banjaluka račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” za uplate donacija fizičkih i pravnih lica, a broj je 571-010-00002700-15.

Akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”, koju je pokrenuo nekadašnji predsjednik RS Milorad Dodik, već desetu godinu organizuje kabinet predsjednika RS.

Zahvaljujući ovoj akciji do sada je prikupljen novac za djecu oboljelu od malignih bolesti i dijabetesa, za djecu sa posebnim potrebama i poremećajima u razvoju i autizmom, sa rijetkim genetskim bolestima, te djecu sa poteškoćama pokreta.

Novcem prikupljenim u ovoj akciji sagrađeni su Roditeljska kuća i Centar za prevenciju razvojnih teškoća za majku i dijete, a obezbijeđena je i podrška Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Za devet godina u humanitarnim akcijama “S ljubavlju hrabrim srcima” prikupljeno je više od osam miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad