DF poručuje da je ANP poslan u NATO, a potom žestoko napali Nermina Nikšića

Vijesti 23. dec 201918:35 > 18:37
Screen shot

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine putem Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u dostavilo je Program reformi, odnosno Godišnji nacionalni program - poručili su iz DF-a.

“Danas, kada je to javnosti poznato, valja podsjetiti na riječi predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, ali i drugih viđenijih SDP-ovaca da će Mitar Kujundžić šef Misije BiH pri NATO-u blokirati dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa”, navode u saopštenju Demokratske fronte.

“U svome neznanju i gluposti Nikšić i SDP-ovci su lamentirali i tvrdili da je Kujundžić Dodikov čovjek koji će dostavljanje dokumenta blokirati. Istina je da je Kujundžić, karijerni diplomata i dugogodišnji uposlenik Ministarstva vanjskih poslova, a ne nekakav Dodikov čovjek”, navode.

Kao predstavnik Misije BiH pri NATO-u nije imao niti namjeru niti mogućnost da ne ispoštuje odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kako su to u svojim nadanjima zamišljali u SDP-u BiH, a sve ne bi li nekako neupitnu pobjedu Bosne i Hercegovine građanima predstavili kao poraz – ocijenili su.

“Na veliku žalost Nikšića i SDP-a, BiH je predala svoj prvi Godišnji nacionalni program, put Bosne i Hercegovine prema NATO-u ovim historijskim činom je deblokiran”, poručuje DF..

Nermin Nikšić i SDP su se osramotili – ocjena je DF-a, a na koncu navode i to da je teško vjerovati da će “prestatit da se sramote i nadaju porazima države Bosne i Hercegovine.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad