Avdić za N1: Bosna i Hercegovina je jučer poslala svoj ANP

Vijesti 24. dec 201910:33 > 10:56
N1

Novinar Avdo Avdić jutros je u programu N1 televizije kazao da posjeduje dokument Programa reformi Bosne i Hercegovine s tri potpisa - ali, ne sa potpisima članova Predsjedništva BiH.

VEZANE VIJESTI

On je pojasnio da originalni dokument koji je otišao u Brisel potpisuje predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić, a da verziju dostupni javnosti, nisu potpisali članovi Predsjedništva već njihovi savjetnici. Govorio je i o razlikama između ”originalnog” i dokumenta dostupnog u posljednjih nekoliko dana.

”Imamo potpisan dokument, Narodna skupština Republike Srpske je jučer razmatrala dokument koji im je dostavio srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Dovoljno je vidjeti poglavlje 1.1.1, vidjećete da ima četiri pasusa, ali u originalnom dokumentu ima jedan pasus više. Bosna i Hercegovina je jučer poslala svoj ANP. Zbog toga one silne optužbe, ne samo zbog ovog dijela. Originalan dokument Predsjedništva potpisuje predsjedavajući Predsjedništva”, poručio je Avdić.

”Dokument su, kad je usaglašen, potpisali savjetnici članova Predsjedništva. Dokument su potpisali savjetnici, a ne članovi Predsjedništva. Vidjećete da su savjetnici parafirali dokument koji je jučer otišao u NATO”, rekao je on.

Detalje razgovora s Avdićem pogledajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad